Mostar: Tadić pozvao na suradnju

Predsjednik Srbije Boris Tadić trećeg dana boravka u BiH u srijedu je posjetio Mostar gdje je o stanju u BiH i odnosima Bosne i Hercegovine i Srbije razgovarao s predsjednikom Federacije BiH Nikom Lozančićem. Tadić je nakon sastanka izjavio da je "u osnovi svih političkih odnosa gospodarstvo", te je pozvao gospodarstvenike iz BiH i Srbije na što je moguće veću suradnju. L

Tadić je s lokalnim mostarskim i županijskim dužnosnicima posjetio obnovljeni Stari most gdje je odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara. Na upit kako komentira negativne reakcije u Srbiji i u dijelu bosanskohercegovačke javnosti na njegovu sarajevsku ispriku za ratne zločine počinjene u ime srpskog naroda Tadić je rekao da takve reakcije govore da je bio u pravu.

"Srbija nikoga ne ugrožava niti će ikoga ugrožavati, nego će pridonositi stabilnoj politici, zato sam došao i u Sarajevo, Banju Luku i Mostar vodeći računa o svim narodima koji žive u BiH", rekao je uz ostalo Tadić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je u Mostaru posjetio i mjesto obnavljanja u ratu srušene pravoslavne Saborne crkve koja je smatrana jednim od najljepših pravoslavnih objekata na Balkanu.

(Hina) xpg ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara