Mostar: U Hercegovini glasovalo 25 posto birača, predvečer veći odaziv

NA 14 birališta u Hercegovini, koja su pod izbornom ovlasti Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru, danas do 17 sati glasovalo je blizu 25 posto od ukupno 124.607 upisanih birača, hrvatskih državljana, na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora, doznaje se od generalnog konzula Ratka Maričića.

Pred hrvatskim Generalnim konzulatom u Mostaru predvečer se stvorio red glasača od nekoliko stotina metara. Konzul Maričić je kazao kako je slično i na drugim biralištima u Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako se približava svršetak izbora u 19 sati, odziv glasača na biralištima u Hercegovini se povećava. Bit ćemo prisiljeni produžiti glasovanje i nakon 19 sati, no moći će glasovati samo oni birači koji se u 19 sati zateknu na biralištima", rekao je Maričić.

Potvrdio je da je danas, drugi dan izbora, u 11. izbornoj jedinici za dijasporu, hrvatskim državljanima s dvostrukim prebivalištem, i u BiH i u Hrvatskoj, omogućeno da glasuju na biralištima u BiH bez prethodne ispisnice iz Hrvatske. Međutim, birači s dvostrukim boravištem mogu na biralištima u BiH glasovati samo za izbornu jedinicu u Hrvatskoj u kojoj im je prebivalište, a ne za 11. izbornu jedinicu koja obuhvaća i BiH, objasnio je Maričić.

Jučer, prvi dan glasovanja, u 11. izbornoj jedinici birači s dvostrukim boravištem vraćani su s birališta ako nisu imali ispisnicu iz Hrvatske, a to se objašnjavalo sprječavanjem mogućnosti zlouporaba, t.j. da birači glasuju dva puta - i u BiH i u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara