Mostarski ZIRAL na hrvatskom jeziku objavio dvije knjige novoga pape

Mostarska nakladna kuća ZIRAL objavila je na hrvatskom jeziku dvije knjige bivšega kardinala Josepha Ratzingera, sadašnjega pape Benedikta XVI. L

U prijevodu fra Tomislava Pervana, godine 2001. objavljena je knjiga "Duh liturgije" u kojoj Ratzinger razmatra temeljna kršćanska stajališta liturgijske službe.

Godine 2002., također u prijevodu fra Tomislava Pervana, objavljena je knjiga "U službi istine", odnosno izbor predavanja i intervjua koje je Ratzinger u novije doba, za vrijeme raznih prigoda, održao ili dao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pogovoru knjige navodi se kako je "Ratzinger uvjereni čovjek dijaloga, tolerancije i poštovatelj ponizna traženja Boga u istini".

"Njegova vizionarska promišljanja, duboko utemeljena u Svetom pismu i predaji Crkve te u suvremenim kršćanskim duhovnim tijekovima, pružaju jasne kolosijeke kojima bi se trebala kretati duhovna obnova i snaga kršćanstva, želi li ono biti čimbenikom na pozornici povijesti", ističe se u pogovoru Ratzingerove knjige "U službi istine" koju je na hrvatskom jeziku objavio mostarski ZIRAL.

(Hina) xpgas ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara