Mosul: Preuzeta kontrola nad policijskim postajama

Mosul: Preuzeta kontrola nad policijskim postajama
AMERIČKE i iračke snage kontroliraju u srijedu većinu policijskih postaja na zapadnoj strani Mosula, 370 kilometara sjeverno od Bagdada, tjedan dana nakon koordiniranih napada pobunjenika na iračke snage sigurnosti.

Najmanje je osam pobunjenika ubijeno u utorak dok su pokušavali postaviti zasjedu američkim vojnicima u centru grada, javlja agencija France Presse pozivajući se na izjavu jednog američkog časnika. Dva su vojnika ranjena u eksploziji bombe u prolazu konvoja u zapadnom dijelu Mosula.

"Osiguravamo glavne infrastrukturne objekte u gradu", rekao je poručnik Michael Kurilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američko-iračke su snage zauzele šest policijskih postaja bez borbe i u srijedu su osigurale zgradu guvernera na zapadnoj strani nakon čega su nastavili napredovati prema istočnom dijelu grada.

Oko 1.200 američkih i 1.600 iračkih vojnika sudjeluje u operaciji pokrenutoj u utorak. Pet mostova koji povezuju glavne dijelove grada i dalje su zatvoreni za promet.

Kako se doznaje iz američkih vojnih izvora, najmanje je 50 pobunjenika i 20 pripadnika iračkih snaga sigurnosti ubijeno od 11. studenoga, dok je u istom razdoblju ubijen samo jedan američki vojnik.

Pobunjenici su prošli tjedan napali i zapalili više od deset policijskih postaja u Mosulu, od ukupno 46.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara