Motorola Inc. razdvaja se na dvije tvrtke

Motorola Inc. razdvaja se na dvije tvrtke

IZ AMERIČKE tvrtke Motorola Inc. danas su najavljeni planovi razdvajanja njenog odjela za mobilnu telefoniju od ostatka tvrtke, na taj način formirajući dvije zasebne kompanije nakon mjeseci napetosti i frustriranih investitora, javlja Associated Press.

Proizvođač mobitela iz predgrađa Chicaga nalazio se pod pritiskom milijarderskog investitora Carla Icahna da uvede promjene koje bi obnovile proizvodnju mobilne telefonije, koja je doživjela pad prodaje zbog nemogućnosti tvrtke da proizvede nasljednika Razr mobitela.

"Naši prioriteti ostaju nepromijenjeni nakon današnje najave. Ostajemo predani poboljšanju performansi naših mobilnih uređaja, proizvodnjom najnovijih proizvoda koji će zadovoljiti potrebe potrošača diljem svijeta", izjavio je Greg Brown, izvršni direktor tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brown je rekao kako će Motorola tražiti novog izvršnog direktora za mobilnu telefoniju, u želji da zadobije povjerenje kupaca i vrati se na drugo mjesto tržišta mobilnih telefona, koje je prošle godine pripalo Samsung Electronicsu.

Ako prijedlog bude odobren, Motorola Inc. biti će razdvojena 2009 godine.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara