Mraović će biti optužen za silovanje američke košarkašice

GOSPIĆKI tajkun Joso Mraović ipak će biti optužen za silovanje američke košarkašice Ilishae Jarett u gospićkom hotelu Ante. Prema neslužbenim informacijama, riječki tužitelji zaključili su da je istraga prikupila dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Sasvim je izvjesno da će ovih dana biti podignuta optužnica protiv Mraovića, iako on tvrdi da će tužitelji odustati od postupka. Optužnica se piše, a nije još završena samo zbog činjenice da su tužitelji proteklih dana bili preopterećeni suđenjima i hitnim poslovima te službenim putom, tvrde neslužbeni izvori Novog lista.

Slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti koju su povećavale čudne Mraovićeve izjave, ali i propusti u istražnom postupku, gubici i naknadno pronalaženje nekih dokaza. Zbog sumnji da se u Gospiću nije radilo sve po zakonu reagirao je i američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank, a potom i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt.

Mraovićeva strana tvrdi da ga se progoni samo zbog jakog utjecaja krugova iz Amerike koji preko veleposlanstva čine neviđeni pritisak. Ispočetka su tvrdili da je košarkašica sve izmislila, a najviše ih hrabri to što vjeruju da vještaci nisu na odjeći žrtve i osumjičenog pronašli dokaze koji bi potvrdili njihov međusobni kontakt.

Do preokreta je došlo kada su na drugom saslušanju bile dostupne fotografije ozljeda koje je američka košarkašica zadobila tijekom incidenta u gospićkom hotelu Ante. Jarret je  potvrdila da je sredinom travnja, kada se dogodio incident, policija na uviđaju napravila pet fotografija modrica na njezinom tijelu. Navodno su nestale, a potom su "otkrivene" kada je ona u istrazi pitala gdje su.

Podsjetimo, Mraović je uhićen 14. travnja ove godine, zbog sumnje da je dan ranije u svom hotelu "Ante" silovao 28-godišnju američku košarkašicu, a pušten je odmah slijedeći dan.

Tek nakon što je reagirao glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i u okviru svojih ovlaštenja oduzeo predmet Gospiću i predao ga riječkom Županijskom državnom odvjetništvu, Mraović je 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga. Nakon što su saslušani glavni svjedoci pušten je da se brani sa slobode.

Kada se podigne optužnica Mraoviću će se suditi u Gospiću, ali će tužitelji biti iz Rijeke jer je američka košarkašica izrazila strah od pristranosti gospićkih tužitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara