Msgr. Mrzljak primio poljskog parlamentarca Zawiszu

Pomoćni zagrebački biskup Josip Mrzljak i generalni vikar Vladimir Stanković primili su danas u zagrebačkom Nadbiskupskom dvoru poljskoga parlamentarca Artura Zawiszu, člana parlamentarnog kluba kršćanske orijentacije "Pravo i pravednost".

Zawisza boravi u posjetu Hrvatskoj gdje je na više znanstvenih i političkih foruma, kako je izvijestio Ured zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću, govorio o poljskom Zakonu o planiranju obitelji, zaštiti ljudskog zametka i uvjetima dopuštenja prekida trudnoće, koji je 1993. potpisao tadašnji poljski predsjednik Lech Walesa.

Poljski parlamentarac izložio je i sadašnje raspoloženje političke i građanske javnosti o zaštiti života u Poljskoj koje se i nakon primanja te zemlje u Europsku uniju nije promijenilo, pa je poljsko zakonodavstvo u tom pogledu slično onome u Irskoj, Portugalu i na Malti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je Poljska za vrijeme pristupnih pregovora osigurala pravo da se Europska unija ne će miješati u poljsko zakonodavstvo u pogledu zaštite ljudskog života.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara