MSNBC: Posjetite Hrvatsku, zemlju europskog senzibiliteta

NA STRANICI medijske kuće NBC jučer je objavljen članak o ljepotama Hrvatske, a danas  je IrishExaminer.com objavio podatak da je Hrvatska sedmo najpopularnije odredište irskih turista.

U velikom članku objavljenom na MSNBC.com-u posebno se hvali izuzetna ljepota Dubrovnika, brojni ostaci rimskih naselja, kristalno čisto more, niske cijene smještaja, habsburšku arhitekturu u Zagrebu, ali i (pazite sad ovo) europski senzibilitet građana Hrvatske.

NBC-ev novinar Adrien Glover je, kao što to obično čine strani novinari, geografski Hrvatsku smjestio na Balkan, ali je odmah u tekstu naglasio kako uz našu zemlju više ne treba vezati negativne konotacije rata i nestabilnosti, baš naprotiv.

"Iz rata je Hrvatska izašla s manje ožiljaka od svojih susjeda, a milijunski glavni grad Zagreb upravo prolazi kroz ponovno rođenje, što rezultira pozitivnim vibracijama i energijom neviđenom u ovoj zemlji već godinama" – piše Glover.

"Posjetite Hrvatsku, ne propustite priliku svjedočiti stvaranju povijesti ove zemlje." – napisao je novinar NBC-a, a mi se samo možemo nadati da je u pravu.

Što se tiče ljepota dalmatinske obale, Glover ni tu ne štedi na komplimentima: "Još je Bernard Shaw rekao da bi oni koji traže raj na zemlji trebali posjetiti Dubrovnik, i bio je u pravu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad iz 14. stoljeća izgleda kao da je preslikan s neke razglednice, a neke od ljepota kojima se diči su prekrasan renesansni franjevački samostan i božanstveno more kojim je okružen." – stoji u NBC-evom tekstu.

Američkom mediju u pohvali hrvatske turističke ponude pridružio se i IrishExaminer.com, koji je objavio rezultate istraživanja o popularnosti turističkih odredišta u Irskoj.

Hrvatska je po tom istraživanju sedmo najpopularnije odredište irskih turista, što je svakako ugodno iznenađenje za naš turizam.

"Iznenađenje istraživanja je svakako Hrvatska, koja se našla na visokom sedmom mjestu popularnosti" – piše Irish Examiner.

Urednik irskog turističkog časopisa Abroad rezultate istraživanja komentirao je riječima: "Kad sam dobio rezultate, malo sam se raspitao i otkrio razlog popularnosti Hrvatske kao turističkog odredišta. Znate, 1100 otoka i 1800 kilometara besprijekorno čiste obale su vrlo dobri razlozi za posjet toj zemlji."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara