Mucalo ponovno kandidat za intendanta HNK Split, Nevenka optužila Roguljića za silovanje!

Mucalo ponovno kandidat za intendanta HNK Split, Nevenka optužila Roguljića za silovanje!

Foto: Duje Klarić / Cropix

DUŠKO MUCALO opet je kandidat za intendanta splitskog HNK-a. Prijedlog je stigao na Gradsko vijeće, u već četvrtom po redu natječaju za intendanta.

Oporba je još uvijek protiv, ništa se zapravo nije promijenilo, kako je to pokušao sugerirati HGS-ovac Tomislav Borozan. "Vidim da je rasprava mršava, znači da je oporba vidjela da nisu trebali ići protiv Mucala. Pokazao je to u ovih pola godine rada. Siguran sam da će ga ministar kulture potvrditi", ustvrdio je Borozan.

Poznate teze

Odmah je reagirao šef SDP-a Marin Jurjević. "Naše su teze poznate, ovdje se radi da je struka dala mišljenja koja su negativna. Iznevjerena su predizborna obećanja", kratak je bio Jurjević. 

Šefa je dopunio vijećnik Gojko Čepo. Očitao je lekciju Borozanu kako su od nezavisnih osnovali Hrvatsku građevinsku stranku i počeli pogodovati jednim drugima, kako su nasilno smijenili Kazališno vijeće da se predloži željeni kandidat...

"Nije najveći problem što predlažete nekog tko živi blizu kazališta, nego što kažete mi ga predlažemo. A predlaže ga Kazališno vijeće, ne vi", poručio je Čepo Kerumovom arhitektu Jeramazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno su urodili plodom susreti vašeg šefa i premijerke Kosor, očito je nova koalicija na vidiku...", nije izdržao Čepo da ne dometne. 

"Ne želim silovati, samo pitam financijsko izvješće..."

SDP-ovce kao da ga je razgalilo Borozanovo pasiviziranje pa se za riječ javio i Darko Parić. I on je našao potrebitim da objasni HGS-ovcima par stvari... "Protiv smo jer ste danas odlučili da u Upravna vijeća mogu ljudi bez kvalifikacija kako bi ste se udvorili Milici Cipci da i ona iz svoje stranke može ispuniti kvotu. Eto, zato smo protiv", pojasnio je Parić.

"Što je s financijskim izvješćem za prva tri mjeseca rada intendanta? Je li to dostavljeno Kazališnom vijeću, mora ići i Fini", javio se Luka Roguljić iz HSP-a.

"Vi nešto hoćete silovati unaprijed. Nije još rok", pokušala je upristojiti Roguljića Nevenka.

"Ne želim silovati, nego sam na vlastite uši čuo da Mucalo spominje manjak od 1,6 milijuna kuna", unatoč artiljerijskom napadu šefice Gradskog vijeća ostao je priseban Roguljić.

"Tko je za?", dovela je Nevenka odmah stvar do glasanja. "Dvanaest..., koliko je protiv... sedam? Roguljić je izašao, Što je sa HDZ-ovcima? Hoće li se vraćati u vijećnicu?", brojala je Nevenka tko sve nije htio sudjelovati u farsi sa Mucalom, koji sad ide po potvrdu kod novog ministra kulture Jasena Mesića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara