"MUĆKE" OMILJENA BRITANSKA TELEVIZIJSKA HUMORISTIČNA SERIJA

"Mućke" su proglašene omiljenom televizijskom humorističnom serijom u BBCjevu istraživanju, javlja BBC u ponedjeljak. L

Humoristična serija smještena u južnoj četvrti Londona Peckhamu, s Nicholasom Lyndhurstom i Davidom Jasonom u glavnim ulogama, proglašena je pobjednicom uživo u emisiji BBC-ja koju je vodio Jonathan Ross.

Publiku se prvo zamolilo da odabere omiljenu humorističnu seriju s liste od 100. Konačnih 10 odabrano je nedavno.

"Mućke" su pobijedile također vrlo popularne "Crnu guju" i "Vikara iz Dibleyja". Među ostalim su finalistima "Dad's Army", "Falični pansion", "Porridge" i "Open All Hours". Za svih deset programa primljeno je više od pola milijuna glasova.

S 342.426 glasova udio "Mućki" iznosio je 22,2 posto , daleko ispred drugoplasirane "Crne guje", koja je dobila 282.106 glasova (18,3 posto).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mućke" autora Johna Sullivana prvi put su prikazane na televiziji 1981. godine, otkrivajući glavne junake, sitne trgovce s tržnice Del Boya (Jason) i njegova brata Rodneyja Trottera (Lyndhurst). Otad je serija stekla veliku popularnost, posebice s božićnim epizodama, a Del Boy je postao jedan od najpoznatijih televizijskih likova.

Glumac David Jason, poznat po naslovnim ulogama u još dvije televizijske uspješnice - "Dražesni pupoljci svibanjski" i "Frostov pristup", izjavio je saznavši rezultate istraživanja: "Presretan sam da nešto što mi je pružilo neke od najsretnijih trenutaka u životu, još uvijek veseli toliko ljudi."

Scenarist John Sullivan našalio se: "Počeo sam pisati 'Mućke' 1981. jer sam znao da će se za 23 godine otvoriti natječaj za najbolju britansku humorističnu seriju, a želio sam pobijediti. Sretan sam zbog sviju povezanih sa serijom i zahvaljujem svima koji su za nas glasovali."

(Hina) xbnš ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara