Muenchen: Sanader zahvalio CSU na potpori Hrvatskoj

HRVATSKI premijer Ivo Sanader koji je u petak u Muenchenu nazočio Kongresu Kršćanskosocijalne unije (CSU) zahvalio je ovoj stranci, posebice njenom predsjedniku i bavarskom premijeru Edmundu Stoiberu na podršci Hrvatskoj na putu u EU.

Za potporu Hrvatskoj premijer Sanader se zahvalio i njemačkim socijal-demokratskim političarima, kancelaru Gerhardu Schroederu i europskom komesaru Guentheru Verheugenu.

Sanader je u pozdravnom govoru uz ostalo čestitao CSU na tomu što već 50 godina dobiva izbore u Bavarskoj, što je za sve ostale stranke "nedostižan cilj".

Najavljujući Ivu Sanadera kao gosta govornika, potpredsjednik Europskog parlamenta i potpredsjednik CSU-a Ingo Friedrich nazvao je HDZ nositeljem politike poboljšavanja odnosa u Jugoistočnoj Europi a Sanadera simbolom politike pomirenja u regiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rubu Kongresa Sanader se susreo s predsjednicom Kršćansko-demokratske stranke (CDU) i predvodnicom demokršćanske oporbe u Bundestagu Angelom Merkel i predstavio joj hrvatske perspektive na putu u EU te iznio očekivanja hrvatske Vlade o početku pregovora o punopravnom članstvu početkom sljedeće godine.

Merkel je obećala punu podršku svoje stranke hrvatskim naporima za ulazak u EU te izrazila nadu da će se to dogoditi što prije.

U govoru na Kongresu CSU-a, na kojem su Sanader i Merkel bili najistaknutiji gosti i govornici, Merkel je Sanadera nazvala simbolom budućih članica EU-a.

Govorom na Kongresu CSU-a Sanader je završio trodnevni posjet Njemačkoj tijekom kojeg je obavio niz razgovora između ostalog u srijedu s kancelarom Gerhardom Schroederom te u petak s bavarskim premijerom Edmundom Stoiberom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara