Mungosi iz Vukovara zaposjeli zgradu Uprave u Zagrebu zbog neisplaćenih plaća

DJELATNICI Mungosa zaposleni na čišćenju 360 tisuća četvornih metara u vukovarskog gospodarskoj jedinici Dubrava u Vukovaru, prije nekoliko sati ušli su u zgradu uprave u Zagrebu, a ne žele iz nje izaći dok ne dobiju isplatu neisplaćenih plaća.

Naime, 53 djelatnika Mungosa, koji rade na čišćenju minsko sumnjivih površina na području Vukovara, posljednju plaću dobili su za ožujak, a još nisu dobili niti lipu za travanj i svibanj. Djelatnicima "najrizičnijeg zanimanja u Hrvatskoj" Uprava duguje i dio plaća za prošlu godinu. Djelatnici Mungosa jutros su krenuli iz Vukovara prema Zagrebu, a tražili su prijem kod predsjednika uprave, zajedno s članovima Nadzornog odbora i Fonda za privatizaciju.

Navodno se prvo razgovaralo s direktorom Mungosa Dubravkom Milkovićem koji nije imao odgovor za njihove upite, a predsjednik Nadzornog odbora Zlatko Gledec također im ništa nije mogao obećati. Mungosi u štrajku očekuju da ih prime i odgovornije osobe iz Hrvatskog fonda za privatizaciju, no pitanje je hoće li se potpredsjednik Vlade Damir Polančec pojaviti ispred štrajkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zgradu tvrtke ne napuštamo dok nam se ne omogući sastanak s odgovornima iz HFP-a, te dok ne saznamo što je s našim plaćama", rekao je za radio Vukovar Nikola Salopek, sindikalni povjerenik za regiju Istok i predsjednik Radničkog vijeća.

I.Ć.
Foto: Hrvatski radio Vukovar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara