MUP objavio opis i foto crtež muškarca kojeg povezuje sa smrću posedarskog župnika

MUP je danas objavio opis i foto crtež muškarca kojeg dovodi u vezu sa smrću posedarskog župnika Mije Stijepića, nestalog 21. lipnja ove godine u Zadru, čije je tijelo tjedan dana kasnije pronađeno na obali u mjestu Prosika kraj Šibenika.

Policija traga za muškarcem u dobi između 20 i 30 godina, visine oko 175 centimetara, svijetle kraće kose, glatko izbrijanog lica i uredno njegovanih ruku. Osoba je bahatog ponašanja, a postoji mogućnost da se bavi borilačkim vještinama. Govori narječjem koje podsjeća na govor s područja Dalmatinske zagore.

Muškarac je bio odjeven u tamnu majicu bez rukava i crveno narančaste hlače dužine do ispod koljena.

MUP poziva građane koji raspolažu korisnim informacijama vezanim uz opisanu osobu da to jave najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 92.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju MUP-a kaže se da je tijek kriminalističke obrade vezan uz nestanak i pronalazak tijela svećenika pokazao "operativni interes za javnom objavom foto-crteža osobe koju se osnovano dovodi u vezu sa smrću svećenika".

Na dan nestanka Stijepić je služio misu u župnoj crkvi u Posedarju, a nakon toga je pošao svojoj liječnici u Zadar kod koje je bio nešto nakon 9 sati. Potom mu se gubi svaki trag, a u Zadru je pet dana nakon nestanka pronađen njegov "golf".

Idućeg dana u mjestu Prosika kraj Šibenika pronađen je leš nepoznatog muškarca koji se obdukcijom nije mogao identificirati jer je bio u raspadajućem stanju. DNK-a vještačenjem u MUP-ovom Centru za kriminalističko vještačenje u Zagrebu utvrđeno je da je riječ o nestalom svećeniku.

Obdukcija nije pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem, no u šibenskoj su policiji tada napomenuli da pojedine okolnosti upućuju na to.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara