MUP: Za Martinje pojačan nadzor prometa

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) najavilo je da će danas pojačano nadzirati promet jer se, kako kažu, zbog proslave blagdana Svetog Martina, popularnog Martinja očekuje veći broj sudionika pod utjecajem alkohola.

MUP u priopćenju navodi da će mjesta na kojima će se pojačano nadzirati promet odrediti sukladno "vremenskoj i prostornoj analizi" počinjenih prometnih prekršaja i nezgoda kojima je uzrok alkohol.

Iz MUP-a upozoravaju da su u prvih deset mjeseci ove godine u prometnim nesrećama poginule 52 osobe koje su bili pod utjecajem alkohola. U tim je nesrećama 545 osoba teško, a 1.533 lakše ozlijeđeno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovalo je 8.901 osoba pod utjecajem alkohola, od čega su njih 8.634 bili vozači, kažu u MUP-u.

U MUP-u stoga pozivaju sve sudionike u prometu, posebno vozače da u vrijeme Martinja ne sjedaju za upravljač svog vozila ako su konzumirali alkohol, već da koriste javni gradski prijevoz, taksi službu ili da vozilom upravljaju osobe koje nisu konzumirale alkoholna pića.

Samo odgovornim ponašanjem mogu se izbjeći teške i štetne posljedice kako po sebe, tako i za druge sudionike u prometu, zaključuju u MUP-u.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara