Murter: Požar na odlagalištu ponovno otjerao turiste

NA ODLAGALIŠTU smeća na Hripama kod Betine na otoku Murteru ponovno se nakon dva mjeseca aktiviralo požarište, s kojeg se gusti dim neugodna mirisa cijeli dan širi prema autokampu u Betini.

Službenih podataka u Županijskom centru za obavješćivanje u Šibeniku večeras do 20 sati nije bilo, jer na odlagalištu danas nisu intervenirali ni vatrogasci, ni policija.

To je odlagalište smeća za koje nisu izdane potrebne dozvole. Kako se neslužbeno doznaje, smeće u dubljim slojevima tinja cijelo ljeto, još od kraja lipnja, kad se dogodio prvi takav izgred, koji je privremeno prevladan posipanjem jalovine po odlagalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik murterske općine Ivo Marušić izjavio je večeras kako se u više navrata obraćao svim mjerodavnim tijelima, pokušavajući riješiti pitanje odlagališta na Hripama, ali do sada nije naišao na razumijevanje.

Od Dražena Turčinova, općinskoga komunalnog inspektora, doznaje se da će odlagalište opet biti posuto jalovinom, no to ne znači da se situacija slična današnjoj ne može ponoviti.

Za sada nema službenih potvrda je li tko namjerno zapalio smeće na odlagalištu u Betini.

Ponovljeni iizgred natjerao je, drugi put ovog ljeta, goste u betinskom autokampu na prijevremeni odlazak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara