Musharaf želi prijateljstvo s Indijom

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharaf uputio je indijskom premijeru Atalu Behariu Vajpayeeu pomirbenu poruku na summitu nesvrstanih u Kuala Lumpuru, nakon žestoke rasprave oko podijeljenog Kašmira.

Odnosi dviju zemalja dosegli su razinu kada ne mogu biti gori, izjavio je Musharaf na konferenciji za novinare završnog dana summita.

Musharaf je to pitanje istaknuo u ponedjeljak, što je indijski ministar vanjskih poslova Yashwant Sinha ocijenio štetnim za mirovni proces.

Sinha je kritizirao pakistanskog predsjednika da je iskoristio summit za isticanje svojega viđenja spora, dodavši da je time onemogućio nastavak mirovnih razgovora s Indijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se summitu, indijski premijer Vajpayee također je optužio Musharafa i Pakistan da nisu poduzeli mjere za suzbijanje terorizma u podijeljenom Kashmiru.

Musharaf u svome obraćanju nije Indiji uzvratio istom mjerom, nego je tek rekao da je to pitanje istaknuo kao ´načelan problem´.

´Naši odnosi ne mogu biti gori´, rekao je Musharaf. ´No, želio bih pozvati na mir. Želimo razgovarati s Indijom i riješiti sve sporove´, dodao je Musharaf.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara