Musharraf: Bin Laden još uvijek živ

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf rekao je u ponedjeljak da se na temelju ispitivanja uhićenih terorista i obavještajnih podataka može pretpostaviti da je Osama bin Laden još uvijek živ, javlja Reuters.

"Dokaz su ispitivanja ljudi koje smo uhitili te obavještajni podaci", rekao je Musharraf novinarima u Den Haagu zamoljen da komentira nagađanja o Bin Ladenovoj sudini.

U međuvremenu, američki časnik u Afganistanu kazao je da je vjerojatnije da se najviši vođe al-Qaide, poput Osame bin Ladena i Aymana al-Zawahirija, nalaze u Pakistanu, a ne Afganistanu.

General David Barno kazao je također da al-Qaida pomaže talibanskim militantima u ometanju afganistanskih predsjedničkih izbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je, međutim, Pakistan na dosadašnjim uspjesima u hvatanju stranih militanata u plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom i operativaca al-Qaide koji se skrivaju u velikim gradovima.

Pakistanske snage sigurnosti ubile su u nedjelju Amjada Hussaina Farooqija, jednog od najvažnijih članova al-Qaide u zemlji traženog zbog dva neuspjela pokušaja atentata na pakistanskog predsjednika te ubojstva američkog novinara Daniela Pearla. U ponedjeljak su pak uhitile još nekoliko islamističkih militanata.

(Hina) xzt ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara