Muslimanima odgovara George W. Bush

Muslimanima odgovara George W. Bush
MUSLIMANSKI pobunjenik u Iraku koji je čuvao dvojicu francuskih talaca, novinare Georgesa Malbrunota i Christiana Chesnota, rekao im je da je njegova skupina podržavala reizbor Georgea W. Busha za američkog predsjednika jer njegova politika služi širenju islamskom ekstremizma, objavio je u petak francuski dnevni list Le Figaro.

"Mi želimo Busha jer će s njim kao predsjednikom američki vojnici ostati u Iraku, a tako ćemo se mi moći širiti", kazao je čuvar čije riječi za Le Figaro prepričava bivši talac, 41-godišnji Malbrunot.

Isti mu je čuvar potvrdio da je američki napad na talibane u Afganistanu, nakon napada 11. rujna 2001. na SAD, omogućio islamskom ekstremizmu da se "proširi diljem svijeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sada smo prisutni u 60 zemalja u svijetu. Naš je cilj srušiti arapske vladare i uspostaviti kalifat, od Andaluzije do Kine", kazao je čuvar. Prioriteti su, kako je rekao, Saudijska Arabija i Egipat.

"No, znamo da su svi arapski vladari izdajice. Nitko od njih nije istinski musliman", pojasnio je.

Opisujući svoja 124 dana zatočeništva u rukama Islamske vojske u Iraku, Malbrunot je rekao da su on i njegov kolega Chesnot "malo po malo otkrivali da smo na planetu Osame bin Ladena".

Malbrunot i Chesnot su oteti 20. kolovoza na putu za Najaf. Predani su francuskoj tajnoj službi u utorak u blizini Bagdada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara