MUSSA ZABRINUT ZA BUSHOVE IZJAVE O ŽIDOVSKOJ DRŽAVI

Glavni tajnik Arapske lige Amr Mussa u četvrtak je izrazio zabrinutost zbog sudbine izraelskih Arapa nakon izjave američkog predsjednika Georgea Busha koji je Izrael nazvao židovskom državom. L

Na jučerašnjem sastanku u Aqabi s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i palestinskim premijerom Mahmudom Abbasom, Bush je izjavio kako će se "u potpunosti angažirati na tomu da se zajamči sigurnost Izraela i židovske države".

"Ne možemo olako prihvatiti izjavu o židovskoj državi, jer 20 posto izraelskih državljana čine Arapi", kazao je Mussa novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Znači li to da će oni postati građani drugog reda jer nisu Židovi, ili će to biti izlika za njihov progon, izlika za to da ih se ne prima kao izbjeglice ili izlika za odbijanje pregovora o pitanju palestinskih izbjeglica?", zapitao se Mussa.

On je izrazio nadu da će summit u Aqabi pružiti "istinske izglede za primjenu smjernica međunarodnog mirovnog plana" koji bi trebao omogućiti rješenje situacije na Bliskom istoku. On je pozvao na "učinkovit mehanizam primjene" spomenutog plana.

(Hina) mh maš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara