MVP: Izručenje vozača M. Mirkovića očekuje se večeras

IZRUČENJE hrvatskog državljanina Mladena Mirkovića, koji je u Crnoj Gori bio osuđen na 15to godišnju zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u prometnoj nesreći, očekuje se večeras oko 22 sata, na graničnom prijelazu Karasovići Sutorina (Debeli Brijeg), priopćeno je večeras iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Odluku kojom se dopušta izručenje Hrvatskoj osuđenog hrvatskog državljanina Mirkovića, koji je kaznu izdržavao u Crnoj Gori, donjela je na svojoj sjednici crnogorska Vlada.

O toj odluci ministar vanjskih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović u telefonskom razgovoru obavijestio je hrvatskog ministra vanjskih poslova dr. Miomira Žužula.

U priopćenju MVP-a podsjeća se kako je ministar Žužul zamolio crnogorskog ministra Vlahovića, za vrijeme njegova posjeta Republici Hrvatskoj, 2. studenoga 2004., da prenese crnogorskoj Vladi zamolbu za ubrzanjem postupka kako bi Mirković nastavio odsluženje zatvorske kazne u Republici Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također Ministarstvo vanjskih poslova RH je prigodom svih službenih susreta s crnogorskom stranom postavljalo pitanje Mirkovićeva izručenja Hrvatskoj.

Vlada Crne Gore je na svojoj sjednici, po ubrzanom postupku, donijela odluku o izručenju Mladena Mirkovića o čemu je danas obaviješten ministar dr. Žužul.

Vozač Mladen Mirković sudjelovao je godine 2001. u prometnoj nesreći na cesti Cetinje - Podgorica u Crnoj Gori u kojoj je poginulo dvanaest osoba. Mirković je proglašen krivim i 2002. godine osuđen u Crnoj Gori na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od petnaest godina.

Republika Hrvatska je tražila Mirkovićevo izručenje kako bi ostatak kazne mogao izdržavati u Hrvatskoj, s čime se na zamolbu hrvatske strane suglasio viši državni tužitelj Crne Gore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara