MVP: Nema stradalih Hrvata u južnoj Aziji

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova preko svojih diplomatskih predstavništava u Aziji istražuje ima li eventualno stradalih Hrvata u potresu i plimnim valovima koji su pogodili južni dio toga kontinenta i zasad nema nikakvih informacija da među žrtvama ima hrvatskih državljana, izjavio je u nedjelju navečer za Hinu glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.

"Od početka katastrofe je prošlo više od 15 sati i zasad nije ustanovljeno da je bilo tko od hrvatskih državljana stradao. Također, nitko se hrvatskim diplomatskim predstavništvima nije javio da traži nekoga od svojih ljudi", rekao je Silobrčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska veleposlanstava u Indoneziji (koje pokriva i Tajland) te Indiji (koje pokriva i Šri Lanku) su, među ostalim, kontaktirale i lokalne bolnice i također nisu došli do nikakvih informacija o eventualno stradalim hrvatskim državljanima.

Kako je ustanovljeno, nijedna turistička skupina iz Hrvatske nije se u trenutku te prirodne katastrofe nalazila u nekom od pogođenih područja. Doduše, iz MVP-a napominju da zasad ne mogu ništa znati o eventualnim pojedinačnim, odnosno neorganiziranim odlascima u ta područja.

Najsnažniji potres u posljednjih 40 godina, koji je u nedjelju ujutro pogodio južnu Aziju, podigavši plimne valove visoke i do deset metara odnio je, prema posljednjim podacima, najmanje 10.200 ljudskih života. Najteže su stradale Indonezija, Indija i Šri Lanka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara