MVP SCG traži puštanje uhićenih studenata

MINISTARSTVO vanjskih poslova Srbije i Crne Gore ocijenilo je u svom priopćenju, objavljenom u ponedjeljak, kako je Hrvatska, uhićenjem i osudom dvoje beogradskih studenata koji su se u subotu fotografirali na Trgu bana Jelačića sa slikom četničkog vođe Draže Mihailovića, reagirala "nedemokratski i neodmjereno" te je najavilo kako će tražiti puštanje studenata na slobodu.

"Hrvatska je uhićenjem i izricanjem prekršajnih kazni beogradskim studentima u Zagrebu reagirala nedemokratski i neodmjereno na mali i nepotreban politički protest izazvan zabranom ulaska košarkaša Milana Gurovića u tu zemlju", stoji u priopćenju MVP-a kojega prenose beogradski elektronski mediji i agencija Tanjug.

"Tražit ćemo da državljani Srbije i Crne Gore Stevan Vranešević i Mirjana Djerković odmah budu pušteni na slobodu", dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slične ocjene dao je, u izjavi na beogradskoj Bk televiziji u nedjelju navečer, i ministar vanjskih poslova SCG Vuk Drašković.

U priopćenju Ministarstva vanjskih poslova Srbije i Crne Gore također se kaže da "u interesu uzlazne linije međudržavnih odnosa Srbije i Crne Gore i Hrvatske, očekujemo da hitno budu otkriveni i kažnjeni odgovorni za spaljivanje vozila beogradskog Plivačkog kluba Partizan".

Riječ je o incidentu u kojemu je tijekom vikenda došlo do spaljivanja vozila beogradskog plivačkog kluba "Partizan" na parkiralištu zagrebačkog hotela "I".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara