MVP upoznat s pomicanjem termina za predaju vjerodajnica veleposlanika u Rimu

U povodu napisa dijela dnevnog tiska da bi se činjenica da hrvatski veleposlanik u Italiji Tomislav Vidošević već dva i pol mjeseca čeka predaju vjerodajnica talijanskom predsjedniku mogla tumačiti kao pritisak Rima na Zagreb da riješi otvorena bilateralna pitanja, MVP je priopćio da je upoznat sa situacijom ali ne želi komentirati taj potez Republike Italije jer je uvjeren da će se dobri odnosi dviju država nastaviti razvijati u istom smjeru.

"Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija upoznato je s pomicanjem termina za predaju vjerodajnica hrvatskog veleposlanika Tomislava Vidoševića talijanskom predsjedniku Carlu Azegliu Ciampiju", rekla je glasnogovornica MVPEI-a Ivana Crnić. "Ne bi htjeli komentirati ovaj potez Italije jer smo uvjereni da će se i inače dobri bilateralni odnosi dviju država nastaviti razvijati u istom smjeru", kazala je glasnogovornica u vezi napisa u dijelu dnevnog tiska od četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U spomenutim napisima ističe se kako je veleposlanik Vidošević u Rim stigao potkraj listopada i još uvijek čeka termin za predaju vjerodajnica talijanskom predsjedniku. To odugovlačenje bi se, prema tisku, moglo tumačiti kao talijansku poruku Hrvatskoj da ispuni zahtjeve Rima u vezi s prodajom nekretnina talijanskim državljanima i sklopi s Italijom sporazum o povratu imovine kakav je potpisala s Austrijom.

(Hina) xsd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara