NA DANIMA HRVATSKOG FILMA PREDSTAVLJEN PRVI HRVATSKI CJELOVITI PORTAL O FILMU WWW. FILM. HR

Na 13. Danima hrvatskog filma, nacionalnom filmskom festivalu srednjega i kratkoga metra, koji u Studentskom centru u Zagrebu traje do 14. ožujka, večeras je predstavljen prvi hrvatski cjeloviti portal o filmu. L

Portal, čiji je autor filmski režiser Hrvoje Hribar, nastao je suradnjom Hrvatskog filmskog saveza i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, a u sklopu promocije Interneta pod nazivom 10ŽHR - Vrijeme je za Internet (www.10godinainterneta.hr), izvijestio je Ured za odnose s javnošću Hrvatske akademske istraživačke mreže - CARNet

Najzahtjevniji dio portala, čija je adresa www.film.hr je baza podataka hrvatskog filma, dok su ostali sastavni dijelovi najnovije filmske vijesti te podatci o filmskoj zajednici, natječajima i filmskoj glazbi.

Portal donosi povijest hrvatskog filma, informira o filmskim autorima, djelatnicima i glumcima (navodi se oko tri tisuće filmskih osoba), obrađuje 650 filmskih naslova, a posebna pažnja posvećena je novijoj filmskoj produkciji (od 1991. godine do danas).

Dostupne su i informacije o domaćim i inozemnim festivalima, međunarodnim fondovima i mrežama te domaćim institucijama koje potpomažu stvaranje hrvatskog filma, strukovnim udrugama, kao i o neprofesijskom filmu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubitelji filma imat će prilike vidjeti i inserte iz 150 hrvatskih filmova te će se moći upoznati i sa svim cjelovečernjim filmovima od godine 1917..

Razvoj hrvatskog filma kroz ovaj je portal prikazan u kontekstu europskog filma.

Redatelj Hrvoje Hribar na predstavljanju portala istaknuo je kako je on nastaje s nakanom da bude filmsko čvorište informacija o hrvatskom, europskom i autorskom filmu, te mjesto susreta profesionalaca i filmoljubaca.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara