Na hrvatske ceste uskoro stižu presretači

MUP JE formirao specijalnu jedinicu koja će prije ljeta početi patrolirati hrvatskim autocestama, a kako će biti opremljena vozilima više srednje kategorije moći će se nositi s brzim vozilima koja će na najbržim prometnicama kršiti zakone.

U Ministarstvu unutarnjih poslova ta su vozila poznata kao “interceptori”, odnosno presretači. Prema neslužbenim podacima do kojih je došao Novi list, “Audiji”, “Honde” i “VW Passati” trebali bi biti automobili koji će se najviše koristiti u toj jedinici.

Uvođenje nove jedinice MUP-a otkriveno je na jučerašnjoj novinarskoj konferenciji na kojoj su iznesene statistike o broju i posljedicama prometnih nesreća u prvom kvartalu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj godini na hrvatskim cestama poginulo je 120 ljudi, a taj se broj ove godine smanjio za deset. Broj ozlijeđenih je manji za 25,4 posto, a manji je i broj vozača koji su u alkoholiziranom stanju sudjelovali u nesrećama.

Novinare je posebno zanimalo i koliko je vozača, koji su u krvi imali do pola promila alkohola, uhvaćeno u prometnim prekršajima. Statistike MUP-a kažu da je od ukupnog broja pijanaca koji su skrivili nesreće do 0,5 promila imalo 15 posto tih vozača, dok taj broj kod nesreća s poginulim osobama broj raste na 17 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara