Na internet stranicama Hrvatskog sabora lani više od 1,4 milijuna posjeta

NA INTERNET stranicama Hrvatskog sabora lani je zabilježeno više od 1,4 milijuna posjeta, što je 44 posto više nego godinu prije, doznaje se u Hrvatskom saboru.

Svaki deseti posjet stranici www.sabor.hr učinili su građani iz svojih domova.

Najčešći su ipak posjeti iz samog Sabora, od ukupnog broja njih je 24 posto, što znači da od sto priključaka na saborsku web stranicu njih 24 su iz samog Sabora.

Posjeti gospodarskih subjekata čine 5,3 posto, a saborske web stranice posebno zanimaju Hrvatsku narodnu banku, tvrtke Ericsson i Siemenes, te sve ostale financijske institucije.

Nešto veće zanimanje dolazi iz znanstvenih i obrazovnih institucija (7,4 posto), a najčešći su posjeti iz CARNeta, studentskih domova, škola, zagrebačkog Pravnog fakulteta.

Na medije otpada 3,4 posto svih posjeta, a među najaktivnijima su HRT, Večernji list i Hina.

Od inozemnih političkih institucija saborske stranice najčešće posjećuje Europska komisija, potom makedonsko Sobranje, Svjetska banka, Misija OESS-a u Hrvatskoj.

Posjetitelji saborskog weba najčešće su, u više od trećine slučajeva, pretraživali informacije o saborskim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najposjećenija stranica je ona predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, zanimljivo ona na engleskom jeziku.

Slijede posjeti stranicama, na hrvatskom jeziku, triju zastupnica - Milanke Opačić, Đurđe Adlešić i Ingrid Antičević Marinović, te potom stranica Mirka Filipovića.

Među klubovima zastupnika najposjećenija je stranica Kluba HDZ-a, a među odborima ona Odbora za zakonodavstvo.

Brz skok na ljestvici posjećenosti bilježe sadržaji koji se tiču EU, a najveće zanimanje bilježi pregled "Hrvatska na putu u EU".

Od ukupnog broja posjetitelja njih oko 40 posto je iz inozemstva, iz čak 150 zemalja. Prednjače posjetitelji iz SAD-a, Srbije, Njemačke, BiH, Slovenije, Švicarske, Austrije, itd.

Najviše posjeta saborskim web stranicama u prošloj je godini bilo u listopadu - čak 160 tisuća, što bitno odskače od lanjskog mjesečnog prosjeka od 117 tisuća posjeta.

Saborske stranice najviše se posjećuju četvrtkom, te u razdoblju od 8 do 15 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara