Na Ivanovcu položeni vijenci ne grobove specijalaca poginulih u "Bljesku"

Na Ivanovcu nedaleko od Okučana danas su se, u organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata, prvi put okupili specijalci koji su sudjelovali u vojnoredarstvenoj akciji "Bljesku", u kojoj je 1995. oslobođeno područje zapadne Slavonije nakon četverogodišnje srpske okupacije. L

Na grobove četvorice poginulih specijalaca na Ivanovcu izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Udruge specijalne policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te lokalnih vlasti položila su vijence i zapalila svijeće. Prisjetili su se devetorice specijalaca poginulih u toj akciji, te svih poginulih u Domovinskom ratu.

U vojnoredarstvenoj akciji "Bljesku" sudjelovalo je više od dvije tisuće pripadnika specijalne policije. Zajedno s hrvatskim vojnicima oni su prije devet godina za samo 36 sati oslobodili zaposjednuto područje zapadne Slavonije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vojnom smislu ta je akcija bila veličanstvena. Ona je odraz jedne vojne vještine, a s ponosom se možemo osvrnuti i na posljedice te akcije. Nemamo teorije spržene zemlje, nemamo etničkog čišćenja, nemamo zločina ni zločinačkih pothvata, kako nas optužuju. Branili smo svoju državu od agresora, i to je najveća i jedina istina", rekao je predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskoga rata Željko Sačić.

(Hina) xvr yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara