NA KOSOVU DOČEK NOVE GODINE PROTEKAO BEZ INCIDENATA

Novogodišnja noć diljem Kosova protekla je u svečanoj atmosferi i bez incidenata, a za razliku od prethodnih većina građana najdulju je noć dočekala u svojim domovima, a tek manji dio organizirano, u ugostiteljskim objektima. L

Za raliku od lanjske novogodišnje noći, glavni prištinski trg Majka Terezija u srijedu navečer bio je prazan jer nije bio organiziran nikakav praznični koncert, a točno u ponoć odjeknuo je vatromet.

Prema dosadašnjim informacijama Kosovske policijske službe slavlje je proteklo bez izgreda, a Kosovska energetska korporacija osigurala je građanima noć bez redukcije električne energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tri nacionalne televizije u Prištini prenijele su novogodišnje poruke najviših predstavnika kosovskih institucija, glavnih političkih stranaka, te međunarodnih vojnih i civilnih predstavnika na Kosovu u kojim se navodi da će 2004. biti odlučujuća za budućnost Kosova. Upravo u ovoj godini očekuje se ispunjenje najvećeg dijela standarda koje je za Kosovo postavila međunarodna zajednica na putu prema određivanju konačnog statusa te pokrajine kojom nakon okončanja rata 1999. upravljaju Ujedinjeni narodi.

U ovoj se godini trebaju održati i drugi po redu parlamentarni izbori nakon rata.

(Hina) bb rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara