Na lokalnim izborima u Vinkovcima pobijedio HDZ

PREMA privremenim i neslužbenim rezultatima jučerašnjih izbora za članove vijeća mjesnih odbora grada Vinkovaca, najveći broj manadata u mjesnim odborima osvojila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) kojoj je pripalo 49 od ukupno 108 mjesta u vijećima dvanaest gradskih mjesnih odbora, a iza njih je koalicija Socijaldemokratske partije (SDP) i Hrvatske narodne stranke (HNS) koja je osvojila 13 mjesta.

Prema podacima gradskog izbornog povjerenstva, po broju osvojenih mjesta treća je koalicija Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) s osvojenih 10 mjesta. HSS i HSLS samostalno su osvojili još po jedno mjesto u vijećima mjesnih odbora.

Devet članova vijeća u mjesnim odborima u Vinkovcima imat će Hrvatska stranka prava (HSP), osam mjesta je pripalo koaliciji Hrvatski blok-Pokret za modernu Hrvatsku (HB) i Hrvatski istinski preporod (HIP), a sedam mjesta Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci (SDSS). Demokratski centar (DC) dobio je šest mjesta, a Nezavisna borinačka lista dva mjesta. U mjesnom odboru Mirkovci, u kojemu je pobijedio SDSS osvojivši sedam mjesta, preostala dva vijećnička mjesta dobila je koalicija HDZ,HSS,DC,HSLS i HSP.

Izborima se odazvalo 24,2 posto birača koji su od 612 predloženih kandidata birali 108 članova vijeća mjesnih odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara