Na Macelju zaplijenjeno 540 šteka cigareta, vrijednih oko 10.000 eura

NA GRANIČNOM prijelazu Macelj carinici su jučer u teretnom vozilu pronašli 540 šteka cigareta, vrijednih oko 10.000 eura, koje je vozač pokušao prokrijumčariti iz Hrvatske, izvijestilo je danas Ministarstvo financija.

Cigarete "Marlboro" i "Memphis" pronađene su u bočnim oplatama teretnog prostora vozila. Protiv vozača je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a cigarete i vozilo su privremeno oduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Ministarstvu kažu da su pokušaj krijumčarenja otkrili nakon analize kretanja robe i vozila. Naime, putem baze podataka Informacijskog sustava uočena je nepravilnost kretanja vozila kroz carinsko područje Hrvatske. Znajući to, carinici su zadržali teretnjak koji je prevozio osobni automobil "opel vectru", austrijskih registarskih oznaka.

Nakon rendgenskog pregleda teretnjak je detaljno i fizički pregledan, a cigarete su otkrivene između unutarnje bočne oplate i stranica vozila tek nakon endoskopskog snimanja teretnog prostora.

Ministarstvo financija nije izvijestilo o identitetu osumnjičenog vozača protiv kojega policija vodi kriminalističku obradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara