Na Muzeju suvremene umjetnosti dovršeno 60 posto konstrukcije

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić sa suradnicima obišla je danas gradilište Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) kod križanja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca gdje je dovršeno oko 60 posto građevinske armiranobetonske konstrukcije.

Glavni direktor "Tehnike" d.d., tvrtke koja gradi MSU, Filip Filipec je rekao da će atipična konstrukcija biti dovršena do srpnja. Riječ je o objektu na pet etaža, kubusu s naznačenim meandrom ukupne površine 15.000 četvornih metara, zamišljen tako da i vanjski prostor postane dio muzeja.

Radovi na izgradnji muzeja počeli su lani u studenome, a završetak se planira potkraj 2006. Cijelu građevinsku investiciju vrijednu 172 milijuna kuna podmiruju po pola Grad Zagreb i Ministarstvo kulture.

"Nećemo dopustiti da se i dalje ponavlja teza kako je Novi Zagreb velika spavaonica", rekla je gradonačelnica Pavić zadovoljna kako napreduju radovi na budućem Muzeju suvremene umjetnosti.

Naglasila je da ideja o stambenoj zoni na prostoru u produžetku Muzeja, čiju izgradnju na bivšem crkvenom zemljištu planira tvrtka Kerum, nije loša, ali da ondje treba zadržati dio prostora i za društvenu namjenu odnosno gradnju knjižnice, kina ili sličnog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Urbanisti na to moraju obratiti posebnu pažnju", dodala je gradonačelnica i napomenula da se ne smije zaustaviti širenje tvz. kulturne potkove u Novom Zagrebu.

Ravnateljica MSU Snježana Pintarić rekla je da će se prelaskom u novu zgradu Muzej skoro deseterostruko povećati: sada je smješten u 800 četvornih metara, a u novoj će se zgradi prostirati na čak 13.500 četvornih metara. Već je najavila nove sadržaje poput kino- projekcija, održavanja stručnih sastanaka i tribina, male knjižnice, kafića i slično.

U zgradu MSU Grad Zagreb i Ministarstvo kulture su dosad uložili 54 milijuna kuna, a u ovoj godini je za gradnju iz zagrebačkog proračuna predviđeno 30 milijuna kuna.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara