Na omiškoj plaži se vijori Plava zastava, fekalije kao turistička atrakcija

Na omiškoj plaži se vijori Plava zastava, fekalije kao turistička atrakcija

PREPOZNATLJIVA "Plava zastava", ekološka nagrada koja se, prema posebnim kriterijima, svake godine iznova dodjeljuje ekološki očuvanim plažama i marinama, ponosno se vijori i na omiškoj plaži. Ono na što stanovnici tog grada nisu nimalo ponosni, fekalije su koje plutaju svega stotinjak metara od nagrađene plaže.

Naime, u Omišu se kanalizacija u more ulijeva tik uz šetnicu koja se nalazi uz glavnu gradsku prometnicu. Riječ je o ilegalnim priključcima na kanalizaciju za oborinske vode, zbog kojih obližnji stanari već godinama "uživaju" u oblacima nesnosnog smrada. Kako navodi agencija EPEHA, čiji su novinari na terenu zatekli sanitarne inspektore, i u ovom slučaju se loptica prebacuje s jedne na drugu službu i "nitko ništa ne može, sve dok se ne postave nadzorne kamere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Mimica, jedan od mještana, rekao je: "Ovo je sramota. Već pet godina je ovako, ali u zadnje vrijeme još je gore. Ovdje sjedim svaki dan i da vidite samo kako turisti koji ovuda prolaze reagiraju. Čude se, slikaju, a evo samo na 100 metara zračne linije na plaži se vije Plava zastava".

I.M.
Foto: Arhiva (HR Foto - speksi)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara