Na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama izvedeno 50 programa

NA OVOGODIŠNJIM 54. Dubrovačkim ljetnim igrama od 10. srpnja do 25. kolovoza izvedeno je 50 programa koje je posjetilo 40 tisuća gledatelja.

Od toga bile su 33 dramske izvedbe, 37 glazbenih, šest folklornih, sedam ponoćnih programa, tri izložbe i šest ostalih programa, istaknuli su organizatori na današnjoj završnoj konferenciji za novinare Igara.

Taj je program ostvarilo više od 1200 umjetnika iz 20 država, a Igre je pratilo 223 akreditirana novinara od čega 80 inozemnih.

Na 54. Dubrovačkim ljetnim igrama izvedene su tri dramske premijere: "Radionica za šetanje pričanje i izmišljanje", "Anfitrion", "Grižula".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Igara, Ivica Prlender, istaknuo je da u posljednjih 30. godina Dubrovačke ljetne igre nisu imale na repertoaru tri dramske premijere, kao što je to bilo ove godine.

"Ponosni smo na emocije koje smo podijelili s našom publikom i na osebujan značaj koje Dubrovačke ljetne igre imaju, i koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim", kazao je Prlender.

U sklopu 54. Dubrovačkih ljetnih igara, uz ostalo, potpisan je i Protokol o suradnji s poznatim međunarodnim glazbenim natjecanjem "Čajkovski" iz Moskve, a Dubrovačke ljetne igre gostovale su sa svojim programima u Mostaru i Šibeniku.

Dubrovačke ljetne igre danas se zatvaraju spuštanjem festivalske zastave u ponoć sa stupa Orlando.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara