Na Prokurativama više od 50.000 Splićana dočekalo 2005.

SPLIĆANI su Novu godinu u izrazito velikom broju dočekali na otvorenom na Prokurativama, gdje je više od pedeset tisuća, pretežito mladih, veselo proslavilo odlazak stare i dolazak nove 2005. godine.

Ovaj doček Nove godine, u organizaciji Gradskog poglavarstva, obilježava istodobno i službeni početak proslave velikog gradskog jubileja u 2005. godini, 1700 godina izgradnje Dioklecijanove palače, kada i počinje povijest samoga grada.

Temperatura na Prokurativama podigla se već prije 22 sata, kada je nakon glazbenog repertoara Studija 54 nastupio Rafael Dropulić - Rafo, praćen bandom Legende. Zatim je nastupila grupa Magazin, a oko pola noći Oliver Dragojević te Dupini.

Točno u ponoć okupljenim Splićanima sretnu Novu godinu poželio je gradonačelnik Splita Miroslav Buličić sa svim članovima Poglavarstva. Zatim je uslijedio osmominutni vatromet i puštanje 1700 balona na publiku, a okupljene Splićane ponovno su pjesmom i svirkom zabavljali Oliver Dragojević te drugi izvođači. Slavlje se nastavlja do ranih jutarnjih sati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Rivi i u središtu grada otvoreni su svi kafići i veselo je po cijelome gradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara