Na račun vukovarske bolnice prispjela doznaka zagrebačkog Diners cluba

Na žiroračun vukovarske Opće bolnice danas je prispjela doznaka od 350.000 kuna zagrebačkog Diners cluba, čiji se direktor Žarko Kraljević odazvao prije dva dana na poziv za pomoć vukovarskoj bolnici, koji je prošli vikend, suočena s najavom da će bolnici biti isključen plin zbog 337.000 kuna duga Prvom plinarskom društvu, hrvatskoj javnosti poslala ravnateljica te zdravstvene ustanove.

U izjavi za Hinu dr. Bosanac je kazala da su ´novac odmah doznačili Prvom plinarskom društvu, namirivši sav dug za plin´, ali da se bolnici sada javljaju i ostali vjerovnici tražeći naplatu svojih tražbina. ´Tužbom nam opet prijeti HEP zbog 587.465 kuna duga za struju a kani nas tužiti i tvrtka Messer Ribnjaci kojoj za medicinski plin dugujemo nešto više od 170.000 kuna´, navela je ravnateljica. Dodala je kako bolnica, kad joj se odbije oko četiri milijuna kuna duga drugim zdravstvenim ustanovama koji te ustanove Vladinom odlukom moraju otpisati, dobavljačima duguje 7,4 milijuna kuna.

´I dalje pozivamo na pomoć vukovarskoj bolnici koja posluje u teškim financijskim prilikama´, kaže dr. Bosanac koja se prošlih dana, kako je rekla, upravo zbog javnog poziva za pomoć vukovarskoj bolnici našla na udaru kritika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) s optužbom za loše poslovanje i financijsku nedisciplinu.

Te je optužbe dr. Bosanac odbacila, tvrdeći da je radila u skladu sa zakonima i propisima, poručivši kako ne može izbjeći gubitke jer ´fiksni mjesečni troškovi za plaće 427 zaposlenih u bolnici sudjeluju u prosjeku s 98 posto svih troškova poslovanja´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara