Na Samoborskoj glazbenoj jeseni nastupila i udaraljkašica Ivana Bilić

Na Samoborskoj glazbenoj jeseni nastupila i udaraljkašica Ivana Bilić

UDARALJKAŠICA i skladateljica Ivana Bilić ponudila je zaljubljenicima u klasičnu glazbu koncertnu večer posvećenu marimbi u okviru Ciklusa Maestro Samoborske glazbene jeseni.

Dvostruka osvajačica Porina u samoborskoj Galeriji Prica predstavila se skladbama u rasponu od baroknih velemajstora do suvremenih skladatelja - koncert je otvoren bezvremenom Chaconne iz Partite u d-molu, BWV 1004 Johanna Sebastiana Bacha, uslijedio je Libertango suvremenog francuskog skladatelja i perkusionista Erica Sammuta, kratki moderni koral Between dusk and dawn Davida Samuelsa te Etida u e-molu mladog kinesko-kanadskog skladatelja Piusa Cheunga. Nakon stanke uslijedila su Dva meksička plesa Gordona Stouta te dvostruki program uz skladbe Emmanuela Séjournéa - Nancy i Koncert za marimbu i gudački orkestar, prilagođen marimbi i glasoviru (u pratnji pijanistice Vanje Kuljerić, inače majke Ivane Bilić).

Ivana Bilić diplomirala je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. I. Lešnika, a usavršavala se na majstorskim tečajevima kod Keiko Abe, Siegfrieda Finka, Klausa Tresselta i Jeana Geoffroya. Danas je naslovni predavač na istoj ustanovi i prva timpanistica Simfonijskog orkestra HRT-a, nositeljica je nagrada Ivo Vuljević i Milka Trnina te Porina za CD-ove Follow me i Igor Kuljerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz brojne domaće i inozemne solo i skupne nastupe Ivana Bilić redovito praizvodi, aranžira i uređuje skladbe za udaraljke te održava majstorske radionice. Jednu takvu će održati i u dane vikenda u Samoboru, a njenim koncertom (uz trubača Vedrana Kocelja i BOOMerang Percussion Quartet) u nedjelju, 5. listopada biti će spušten zastor na 33. Samoborsku glazbenu jesen.

I.M.
Foto: SGJ

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara