Na splitskom Sveučilištu nakon prvog upisnog roka slobodno 2210 mjesta

NAKON prvog upisnog roka na Sveučilištu u Splitu ostalo je za jesenski upis 2210 slobodnih mjesta, 1325 na sveučilišnim i 885 na stručnim studijima, izvijestio je danas na konferenciji za novinare rektor Sveučilišta Ivan Pavić.

Na splitsko Sveučilište u akademskoj godini 2005./2006. upisuje se 5648 studenata.

U prvom upisnom roku u Splitu je razredbeni ispit položio i upisao se 2381 student - na sveučilišnie studije 1642, a na stručne 739.

Upisao se i 201 student s posebnim statusom te oko tisuću tzv. prijelaznih studenata, koji nisu razredbeni ispit položili na splitskom, nego na drugim sveučilištima u Hrvatskoj ili su prošli razredbeni prag na nekom od srodnih fakulteta, ali se zbog prevelika broja studenata nisu tamo uspjeli upisati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slobodnih mjesta ima na svim fakultetima osim na Medicinskom i Ekonomskom, te Visokoj učiteljskoj školi gdje je upisan maksimalan broj studenata, izvijestio je rektor Pavić.

Najlošiji je odziv studenata bio na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje je, primjerice, na studiju brodogradnje od 50 mogućih upisano samo šest studenata.

Sveučilište u Splitu ima 10 fakulteta, jednu umjetničku akademiju, dvije visoke učiteljske škole i jedan sveučilišni odjel. Novost od ove akademske godine na Sveučilištu jest i pet novih studija. Od rujna tako će prvi put u Splitu početi školovanje studenata studija glume pri Umjetničkoj akademiji. Na taj je studij, koji je organiziran u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem, u prvom roku upisano sedam od predviđenih osam studenata.

Studijske programe filozofije i sociologije na novouvedenu studiju nastalu spajanjem odjela za humanističke znanosti i Visoke učiteljske škole, pohađat će 30 studenata. Jednako toliko upisuje se i na studij mediteranske poljoprivrede, koji je organiziran u suradnji s Agronomskim fakultetom u Zagrebu. Na povijest umjetnosti prima se 10 studenata.

Prijave za idući upisni rok zaprimaju se od 31. kolovoza do 2. rujna, a prijamni ispiti predviđeni su od 5. do 7. rujna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara