Na ušću rijeke Žrnovnice 150 kg uginule ribe

Policija je, nakon što je jučer oko 18 sati dobila dojavu da na ušću rijeke Žrnovnice kod Stobreča pluta veća količina uginule rube, na mjestu događaja ustanovila kako je riječ o oko 150 kilograma razne ribe te je o tome obavijestila Županijsku vodopravnu inspekciju koja je utvrdila da je riječ zapravo o morskoj ribi koju je netko tu istovario.

Županijski vodopravni inspektor Božo Radman potvrdio je kako je riječ, najvjerojatnije, o pražnjenju sadržaja hladnjače, te da nema opasnosti za okoliš. Ribu su uglavnom već pojele druge ribe i galebovi, dodao je. Ako se utvrdi tko je to učinio, zaključio je Radman, slijedi mu prekršajna prijava kako bi se "barem naučio da rijeka nije deponij".

Od tajnika ribolovnog društva "Žrnovnica" Siniše Dujmovića doznaje se kako nije riječ o pomoru ribe, već o nesavjesnom djelu nekog vozača hladnjače koji je u rijeku istovario morsku ribu kojoj je prošao rok za prodaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rijeci su pronađene lokarde, šaruni i srdele, rekao je Dujmović. No, dodao je, to ne predstavlja nikakvu opasnost za biljni i životinjski svijet na ušću Žrnovnice, nego će čak dobro doći kao hrana za jegulje i druge ribe koje obitavaju u tom dijelu rijeke.

(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara