Na zagrebačkom velesajmu zatvoreni sajmovi Info, Interliber i Educa

NA Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas su zatvorene tri priredbe 35. međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija Info 2003., 26. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, te Prva izložba poslovnog obrazovanja i upravljanja ljudskim potencijalima Educa plus.

Te je sajamske priredbe, prema podacima ZV-a, posjetilo više od 200 tisuća ljudi - Interliber je posjetilo oko 100 tisuća ljudi, a Info i Educu plus razgledalo je više od 50 tisuća posjetitelja.

Na sajmu Info ove je godine sudjelovalo oko 250 izlagača iz Hrvatske i inozemstva na izložbenoj površini od 15 tisuća četvornih metara, a na prvoj Educi plus sudjelovalo je 20-ak izlagača.

Na Interliberu su svoja izdanja izložila 193 hrvatska nakladnika i 90 stranih, što je gotovo 50 posto više izlagača nego prošle godine, izvijestio je direktor grupe sajmova Berislav Čižmek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uvođenje zemlje partnera ovogodišnja je sajamska novina, a to mjesto ove je godine pripalo Madžarskoj. "Uvođenje zemlje partnera pokazatelj je trenda internacionalizacije Interlibera", istaknuo je Čižmek.

Nakladnici iz BiH i SCG izlagali su na mjestima svojih partnera iz Hrvatske, ali i na vlastitim.

Ovogodišnji Interliber proširio se na dva paviljona Zagrebačkog velesajma, a među izlagačima su se mogle čuti i želje da se produlji za još jedan dan.

Posebno priznanje i kristalnu skulpturu za visoku razinu ukupnog nastupa na Interliberu ove je godine dobio zagrebački nakladnik "Školska knjiga".

Tijekom pet dana sajmova na Zagrebačkom velesajmu održane su i mnoge stručne popratne aktivnosti, Info Start-Up Forum, međunarodna konferencija "Vrijednost ljudskog kapitala i razvoj rukovođenja ljudskim potencijalima u zemljama srednjoeuropske inicijative", a objavljen je i popis 100 najvećih informatičkih tvrtki u zemlji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara