Nacional: Imamo snimku razgovora s liječnikom koji tvrdi da se radi o kravljem ludilu

Nacional: Imamo snimku razgovora s liječnikom koji tvrdi da se radi o kravljem ludilu

TJEDNIK Nacional tvrdi da posjeduje snimku razgovora s jednim liječnikom upućenim u taj slučaj, koji tvrdi da se zaista radi o radnoj dijagnozi kravljeg ludila.

Priopćenje Nacionala prenosimo u cijelosti:

"Miroslav Lisić, ravnatelj Infektivne klinike Fran Mihaljević, krajnje neprimjereno i bezobrazno komentirao je otkriće Nacionala da na toj klinici već mjesecima leži pacijentica iz Karlovca sa radnom dijagnozom Creutzfeldt-Jakobove bolesti, odnosno kravljeg ludila. On je to otkriće Nacionala nazvao klasičnim primjerom senzacionalističkog novinarstva s očitom namjerom podizanja prodaje novine. To, naravno, nema nikakve veze s istinom.

Između ostalog, Nacional posjeduje snimku razgovora s jednim liječnikom upućenim u taj slučaj, koji je Nacionalu precizno potvrdio da se radi o radnoj dijagnozi kravljeg ludila, da se liječnici to boje javno reći, te da postoji 99 postotna sigurnost u tu dijagnozu. Na istoj snimci razgovora liječnik je rekao da se njegovi kolege od tog slučaja ograđuju zato što se 100 postotna dijagnoza može dati samo nakon provedene biopsije mozga.

On je Nacionalu sugerirao i to da je lako moguće da se s biopsijom oteže samo zato da liječnici ne bi pred javnosti morali objašnjavati da se radi o kravljem ludilu. Nacional je cijeli slučaj istraživao više od 45 dana.

Utoliko bi Miroslav Lisić javnosti trebao objasniti više kontroverznih detalja vezanih uz ponašanje njegova liječničkog tima u tom slučaju, a koje je Nacional u svom tekstu opisao."

Za komentar slučaja zamolili smo i urednika Nacionala, Ivu Pukanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi skupa smo dovoljno ozbiljni da ne bi tako nešto objavili da nemamo potvrdu iz same bolnice. A to što govori ravnatelj Miroslav Lisić, to je njegov problem i ja bih jako rado da nas tuži sudu." - izjavio je Pukanić za Index.hr.

"A što se tiče Hebranga, bolje bi mu bilo da unutar Ministarstva zdravstva hitno pronađe sredstva za biopsiju mozga nesretne djevojke, pa da se ustanovi istina, pa da se od radne dijagnoze da se 99% radi o kravljem ludilu, to pretovori u 100%." - dodao je Pukanić.

"Mi smo napisali da je to radna dijagnoza. Vrijeđanje od strane Hebranga i ravnatelja bolnice Miroslava Lisića je potpuno neprimjereno i više govori o njima i njihovom poimanju medija i slobode informiranja nego o samom članku, jer članak je potkrijepljen sa svih strana." - zaključio je urednik Nacionala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara