Nacional: Moćni Hrvat naručio atentat na Cvitana zbog osvete

Nacional: Moćni Hrvat naručio atentat na Cvitana zbog osvete

Foto: Facebook/Nacional

NACIONAL u novom broju piše kako je moćni Hrvat naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer mu je "razbio poslovno carstvo, osujetio kriminalne planove i spriječio nastavak pranja novca preko offshore računa".

"Ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana naručio je moćan Hrvat i to je učinio zbog bezobzirne osvete. Ta se osoba nalazi u ozbiljnim pravnim problemima, suočena je s iznimno dokumentiranim optužnicama, njenim se problemima ne nazire kraj, situacija joj se neprestano komplicira i sve je to dovelo do toga da se Cvitanu pokuša osvetiti ubojstvom. Radi se o osobi koja raspolaže znatnim osobnim bogatstvom i koja to ubojstvo može izdašno platiti. Čini se da je naručitelj svjestan teške, gotovo bezizlazne situacije u kojoj se nalazi. O koliko se bezobzirnom činu radi, pokazuje i to da Cvitanovim ubojstvom ta osoba sigurno ne bi olakšala pravne probleme u kojima se nalazi”, tvrdi za Nacional visoki pravosudni izvor.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitan se prema pisanjima Nacionala našao na udaru tog moćnog Hrvata jer je svojim radom uspio razbiti njegovo poslovno carstvo, osujetio njegove kriminalne planove i jer ga je po svemu sudeći spriječio u daljnjem pranju novca preko offshore računa. Već se sada može tvrditi da se radi o pokušaju izvođenja najozbiljnijeg i jednog od najnasilnijih kriminalnih činova u povijesti moderne Hrvatske.

"U trenutku kada su Cvitanu pojačane mjere osiguranja, atentat je već bio u fazi izvođenja. Nije se radilo o tomu da su presretnuti razgovori ili da su prikupljene informacije da se Cvitanu prijeti ubojstvom, nego su te prijetnje dovele do konkretnih akcija", piše Nacional.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara