Nadbiskup Bozanić o studijskom putovanju u BiH

ZAGREBAČKI nadbiskup Josip Bozanić izjavio je da je za prvo duhovnostudijsko putovanje odabrana BiH, jer postoji velika želja susreta s Katoličkom crkvom u BiH.

U izjavi za međugorsku radiopostaju "Mir", kako danas prenosi IKA, Bozanić je istaknuo da su željeli dati potporu Crkvi u BiH na čelu s biskupima, svećenicima, redovnicima i Božjim narodom te se iz bližega upoznati s ljudima, koji tu žive svoje kršćansko poslanje i predanost Crkvi i hrvatskom narodu.

U duhovno-studijskom putovanju po Bosni, od 22. do 26. travnja, pod vodstvom zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića i pomoćnog biskupa Josipa Mrzljaka sudjeluje skupina od četrdesetak svećenika i đakona Zagrebačke nadbiskupije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Bozanićevim riječima Crkva u Hrvatskoj treba dati potporu svima koji rade na obnovi Crkve i naroda u BiH.

"Ovaj narod je mnogo pretrpio tijekom proteklih godina, u ratu je bilo mnogo žrtava za slobodu, da bi ovdje mogli živjeti u miru", istaknuo je Bozanić, dodavši kako duboko vjeruje da će Bog blagosloviti sve te žrtve i da će obilno nagraditi ovaj narod.

Napomenuo je kako treba graditi nešto što je naravno Crkvi, što je znak unutar naroda, a to je zajedništvo. "Samo zajednički možemo izvršiti zadaću i cilj, a to treba biti znak i Hrvatima u BiH", rekao je nadbiskup.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara