Nadbiskup Bozanić zahvalio predsjedniku Mesiću na božićnoj čestitki

KARDINAL Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, zahvalio je danas predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću na čestitki koju je s dobrim željama prigodom Božića i nove godine uputio njemu, kao i svim nadbiskupima, biskupima, svećenicima i svim katoličkim vjernicima u Republici Hrvatskoj.

"Ova godina nam je bila bogata milosnim darovima koji u božićnom zajedništvu i susretima oživljuju lijepe doživljaje i poruke. Osobiti dar bio je pohod Svetog Oca Ivana Pavla II. našoj zemlji u kojem je svatko od nas osjetio onu "ganutost duše" kojom se Sveti Otac obratio Vama pozdravljajući Vas kao Predsjednika njemu "ljubljene zemlje Hrvatske", stoji u zahvali.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tom izrazu sadržan je konkretni odnos Svetoga Oca prema našoj zemlji koja se diči svojom višestoljetnom kršćanskom vjernošću Bogu i Petrovu Nasljedniku. Kao namjesnik Kristov i glasnik nade, on nas je potaknuo da živeći poruku mira ostvarujemo svoje zajedništvo vjerni korijenima iz kojih smo potekli", ističe Bozanić.

Zagrebački nadbiskup ujedno je Predsjedniku Mesiću uputio srdačne čestitke za Božić te mu poželio obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2004. godini u vršenju odgovorne službe na dobro svih građana Republike Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara