Nagrade WGA za "Planinu Brokeback" i "Fatalnu nesreću"

Filmovi "Planina Brokeback" (Brokeback Mountain) i "Fatalna nesreća" (Crash) dobili su u subotu nagrade sindikata američkih scenarista (WGA), što je nova etapna pobjeda za ta dva favorita za Oscare, mjesec dana prije dodjele zlatnih statua.

Na godišnjoj svečanosti u jednoj dvorani u Hoolywoodu WGA je dodijelila nagradu za najbolju adaptaciju Larry McMurty i Diani Ossana, autorima scenarija "Planina Brokeback" prema romanu Annie Prouly. Oni su već prije mjesec dana dobili Zlatni globus.

"Gay western" Tajvanca Ang Leea vodi u utrci za Oscare s osam nominacija, a WGA ga je proglasio pobjednikom u kategoriji najbolje adaptacije ispred filmova "Truman Capote", "Brižnog vrtlara" i "Syrijana".

Paul Haggis i Bobby Moresco, dvojac koji je osmislio priču "Fatalna nesreća", je od WGA dobio nagradu na najbolji originalni scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Film "Fatalna nesreća" ima šest nominacija za Oscara, koliko i "Laku noć i sretno" i uz "Planinu Brokeback" predstavlja jednog od glavnih najozbiljnijih takmaca za najboljeg redatelja i najboljeg filma.

Nagrade američkih profesionalnih filmskih sindikata (glumci, redatelji, producenti i scenaristi) često najavljuju dobitnike Oscara u određenoj kategoriji, jer su njihovi članovi i članovi žirija Filmske akademije.

Svečana dodjela Oscara održat će se 5. ožujka u hoolywoodskom Kodak Theatru.

(Hina) xtm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara