NAJAVLJEN PROGRAM PROSLAVE VELIKE GOSPE NA TRSATU

Gvardijan Trsatskog svetišta fra Matija Koren najavio je danas višednevan program proslave blagdana Velike Gospe na Trsatu, 15. kolovoza, na kojoj će središnji događaj biti nedjeljna procesija i euharistijsko slavlje, što će ga predvoditi nadbiskup riječki msgr. Ivan Devčić u večernjim satima.

Na blagdan Velike Gospe svete mise služit će se na prostoru Marijina perivoja, u sklopu Trsatskog svetišta, od 6 sati u jutro i cijelo prijepodne, a sveta misa za hodočasnike bit će u 10 sati.

U glazbenom dijelu programa proslave blagdana Velike Gospe u Trsatskom svetištu sutra, 12. kolovoza, bit će održan koncert klapa u Marijinu perivoju, a u petak, 13. kolovoza, koncert duhovne glazbe baritona Cvetana Prelčića u pratnji na orguljama Nevena Kraljića u bazilici Gospe Trsatske.

Na blagdan Velike Gospe u nedjelju bit će održan koncert popularne glazbe pred Dvoranom mladosti na Trsatu, a nastupit će Tamara Brusić i Joso Butorac, izvijestio je gvardijan Trsatskog svetišta fra Matija Koren.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator glazbenog dijela programa je Hrvatska glazbena unija za Primorsko-goransku županiju.

Budući da se na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, na Trsatu okuplja nekoliko desetaka tisuća vjernika iz Rijeke i hodočasnika iz cijele Hrvatske i inozemstva, i ove godine bit će zatvoren promet za motorna vozila trsatskim prometnicama, a prijevoz autobusima gradskog prijevoznika na liniji prema Trsatu bit će besplatan, izvijestili su iz gradske uprave.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara