Najavljen zakon o lobiranju

Najavljen zakon o lobiranju

UKOLIKO Vlada RH prihvati današnji zahtjev Hrvatskog društva lobista (HDL) Hrvatska bi uskoro mogla imati Zakon o lobiranju. Naime na današnjem skupu "Važnost pravnog reguliranja lobiranja u RH", odaslana je inicijativa prema Markovu trgu u kojoj se od premijera Ive Sanadera traži da prihvati uvođenje registra lobista, uvođenje Kodeksa ponašanja te uspostavljanje zakonodavnog okvira za lobiranje.

Adlešič najavila zakon već ove godine

"Želimo pomoći Vladi i Saboru u ostvarivanu ulaska u NATO savez i Europsku uniju", naglasio je predsjednik HDL-a Mate Granić dodajući kako bi upravo nova zakonska regulativa mogla omogućiti lobistima da pomognu Hrvatskoj na pravi način.  Također, Granić je danas naglasio kako bi nova zakonska regulativa eliminirala tzv. sivo lobiranje i skupo "posredništvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi prijedlog zakona o lobiranju zaista mogao doći na stol Vlade RH, potvrdila je danas i potpredsjednica Đurđa Adlešič koja je, u pismenoj isprici što ne može biti nazočna današnjem skupu, najavila i donošenje novog zakona već ove godine. 

M.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara