Najčitatelj dvanaestogodišnji Dino Živković, lani pročitao 96 knjiga

DVANESTOGODIŠNJI Dino Živković proglašen je danas najčitateljem među učenicima viših razreda zagrebačkih osnovnih škola u najvećoj hrvatskoj mreži knjižnica.

Na drugom po redu izboru Knjižnica grada Zagreba i Coca-cole Dino Živković je proglašen najčiteteljem jer je prošle godine posudio i pročitao 96 knjiga, rekli su predstavnici organizatora na današnjem proglašenju ´Najčitatelja´ zagrebačkih knjižnica.

Ne možemo se požaliti da se ne čita, izjavila je ravnateljica Davorka Bastić, čije knjižnice okupljaju 192 tisuće članova.

´Nismo zadovoljni brojem mladih čitatelja, što pokušavamo poporaviti akcijama popularizacije čitanja poput ove s Coca-colom´, dodala je.

´Volim gotovo sve knjige´, skromno je izjavio Dino Živković i na dodatno pitanje odgovorio da mu je najdraža knjiga ´Grčka mitologija´ i ´Priče iz Ilijade i Odiseje´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da najviše čita ujutro i navečer, prije i poslije škole i dnevnih aktivnosti poput tenisa, plivanja te učenja engleskog i njemačkog jezika, na kojima također čita.

Predstavnik Coca-cole u Hrvatskoj Sandro Baričević čestitao je laureatu, predao mu člansku iskaznicu za Knjiženice grada Zagreba, koja vrijedi do njegove punoljetnosti, 2009., te uručio komplet knjiga ´Gospodar Prstenova´ i ´Pisma Djeda Božičnjaka´ J.R.R. Tolkiena, ´Čudesna šuma´ Sunčane Škrinjarić i ´Sportski život letećeg Martina´ Dubravka Jelačića Bužimskog.

Isti paket knjiga dodijeljen je svakoj od 25 knjižnica, koje su u sustavu mreže Knjižnica grada Zagreba.

Ravnateljica Bastić zahvlila je Coca-coli i izjavila da će takve donacije pomoći privlačenju mlađih čitetelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara