Najmanje 12 mrtvih u napadu bombaša samoubojice na sjeverozapadu Pakistana

Najmanje 12 mrtvih u napadu bombaša samoubojice na sjeverozapadu Pakistana

Tekst: S.C.H
Foto: AFP


NAJMANJE 12 osoba je poginulo, a još 25 ih je teško ozlijeđeno u današnjem napadu bombaša samoubojice na konvoj vozila koji se kretao cestom između gradova Tall i Parachinar u distriktu Hangu na sjeverozapadu Pakistana, javlja britanski BBC

Bombaš je aktivirao eksploziv u neposrednoj blizini autobusne stanice pune putnika u trenutku kada je cestom prolazio veliki konvoj od oko 140 vozila koji je prevozio putnike i hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Distrikt Hangu uglavnom nastavaju Šijitski muslimani, a to je područje poznato kao česta meta terorističkih napada, ali i dugogodišnjih međuvjerskih sukoba sa Sunitima. Niti jedna od terorističkih organizacija ili militantnih skupina još nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

BBC podsjeća da je upravo cesta između Talla i Parachinara bila zatvorena za promet gotovo dvije godine zbog čestih napada talibana na Šijite.

Prometnica je ponovno otvorena prije nepuna dva mjeseca, a promet se uglavnom odvija u konvojima koje štite paravojne snage sigurnosti. Čitavo područje Hangu izuzetno je nestabilno zbog velikog broja militantnih organizacija koje operiraju tim dijelom zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara