Nakladna djelatnost širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske

Ogranak Matice hrvatske iz Širokoga Brijega predstavio je večeras u Matičinoj palači u Zagrebu svoj časopis "Vitko", zbirku pjesama Katice MustapićŠantić "Povratak sebi", aforizme Marinka Ćavara "PST... i prenesi dalje", monografiju Ivana Dugandžića "Širokobriješka baština" i zbornik radova "Viganj i njegovo doba".

O časopisu "Vitko" govorila je njegova glavna urednica Blanka Kraljević, koja je napomenula kako je časopis pokrenut 15. kolovoza 2002., a izlazi dva puta godišnje.

O Ćavarovim aforizmima govorio je Miroslav Vukmančić, a o pjesmama Katice Mustapić-Šantić fra Draženko Tomić.

Marinka Šimić sa zagrebačkoga Staroslavenskoga instituta govorila je o knjizi "Širokobriješka baština", a zbornik "Viganj i njegovo doba", u koji su uvršteni radovi s ljetošnjeg znanstvenog skupa posvećenog 600. obljetnici Kočerinske ploče, predstavio je glavni urednik Grgo Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srednjovjekovna Kočerinska ploča sa starim natpisom pisana je bosančicom, napomenuo je Mikulić i dodao kako je služila kao uzglavlje groba na stećku Vignja Miloševića.

O radu širokobriješkoga ogranka Matice hrvatske govorio je njegov predsjednik Predrag Kožul, a goste iz Hercegovine pozdravio je dopredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić.(Hina) xmk ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara