Nakon 30 godina ponovno specijalizacija iz sportske medicine

NA MEDICINSKOM fakultetu u Zagrebu uskoro bi trebala početi nova specijalizacija "Medicina rada i sporta" koja je usklađena sa zapadnoeuropskom konvencijom o specijalizacijam,a i koja bi trajala 48 mjeseci.

"Nakon stručnih provjera u Ministarstvu ministar zdravstva Andro Vlahušić donio je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o specijalističkom usavršavanju zdravstvenih djelatnika pa gotovo nakon 30 godina možemo opet govoriti o sportskoj medicini, a ne samo o medicini u sportu", rekao je dr. Ante Županović, jedan od inicijatora specijalističkog usavršavanja u sportskoj medicini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sportska medicina nije samo dežurstvo liječnika na treninzima i natjecanjima ili samo sportska traumatologija nego je mnogo šire područje specifične zdravstvene zaštite specifične (sportske) populacije. Obuhvaća zaštitu i unaprjeđenje tjelesnog i mentalnog zdravlja vježbača glede njihove sportsko/rekreacijske aktivnosti i sportske okoline, njihovo usmjeravanje u sport, prilagodbu sportu i sporta njima, sudjelovanje u postupcima selekcije, planiranja i programiranja treninga, te epidemiološke, higijenske, prehrambene i druge probleme u sportu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara